ГЕРБ изненадани от снега през декември

Дек 18, 2009 Новини БСП 0 1250

Стоян Сарийски - Стенли все пак е участвал в строежа на столичното метро   Йорданка Фандъкова не е виновна за несвършената работа по почистването, придвижването и транспорта в София

Стоян Сарийски - Стенли все пак е участвал в строежа на столичното метро

 

Йорданка Фандъкова не е виновна за несвършената работа по почистването, придвижването и транспорта в София. Тя сърба попарата на друг кмет, който беше до скоро такъв. Това каза в парламента депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев. Депутатът напомни думите на бившия столичен кмет Бойко Борисов от миналата година, че София е била изчистена блестящо през цялото време, а страната се чистела отвратително. „Сега искам да попитам премиера кое е добре изчистено -  София или страната", коментира Курумбашев.

Тревогата от ситуацията в София изразиха двама от левите съветници в общинския съвет - Желю Бойчев и Георги Кадиев. Няма никаква организация от страна на Столична община за почистване на града от падналия сняг, заяви Бойчев. За него е необяснимо парализираното движение в столицата , в един нормален, снежен, а не бедствен зимен ден. Председателят на общинските съветници на БСП изтъкна, че е важно градът да бъде изчистен, а не кой район, на коя фирма да бъде даден за почистване и коя близка фирма да се уреди. Според Бойчев системата на градския транспорт трябва да бъде извадена като отделна организация за почистване, тъй като в 7-8 часа тази сутрин беше почти парализирано движението в града. Общинският съветник Георги Кадиев отбеляза, че няма смисъл да се правят работни групи в 10.00 часа сутринта след като снегът е започнал да вали от снощи и хората трябва да се придвижат на работа далеч преди този час.

Депутатът Антон Кутев обяви, че в отговор на столичния кмет Йорданка Фандъкова на питане от Георги Кадиев се посочва, че фирмите на Стоян Сарийски - Стенли са били доставчици на бетон и на транспортни услуги за строежа на метрото.  По думите на Кутев те са участвали като подизпълнители, които са минали без конкурс. "Аз не твърдя, че това е незаконно, твърдя обаче, че когато някой живее с дъщеря ти и ти периодично го набиваш, не е много морално този човек да изпълнява поръчки на общината, на която ти си кмет", каза Кутев.

На трибуната в кулоарите на парламента социалистите бяха поставили като украса играчка - снежен човек с гербер, който избрали като символ на случващото се в София.