Корнелия Нинова: Началото на промяната се казва ген. Румен Радев

Сеп 21, 2016 Новини БСП 0 654

Калоян Паргов: Радев и Йотова са промяната в модела на управление

„Сега е времето за промяна и няма кой друг да я предложи, освен нас. Алтернативата е БСП и Инициативният комитет, който подкрепя кандидатпрезидентска ни двойка. Началото на промяната се казва ген. Румен Радев – президент на България. Другата част на промяната се казва Илияна Йотова.“ Това заяви в препълнената зала 3 на НДК председателят на БСП Корнелия Нинова, по време на провелата се среща-разговор с кандидатите за президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова. „Те са единствената алтернатива на статуквото в момента“, категорична бе  Нинова.

„Искаме промяна от името на всички онези българи, с които разговаряхме през последните месеци. От името на учители, недоволни от реформата в образованието, обричаща младите хора на неграмотност. Искаме промяна, от името на лекари, които отрекоха така наречена здравна реформа. Говорим за промяна, от името на младите и студентите, с които проведохме срещи. Промяна, от името на онези възрастни, които не живеят достоен живот, от името на земеделските кооперации, искащи промяна на техните права“, подчерта лидерът на левицата.

Продават не само настоящето, но и бъдещето ни

Нинова бе категорична, че сега държавата се разпродава. По думите й продава се не само настоящето, но и бъдещето. „Изтеглиха се 16 млрд. заем, взети от правителството на Борисов. Те зачеркнаха понятието социална държава в Конституцията.  Вече се плаща, за да се унищожава и българската икономика. Всички акции в последно време в областта на сигурността са показни“, каза също тя. По думите й именно левицата се бори срещу всичко това. 

 „Ние сме тези, които се борим от името на недоволните българи - за връщането на държавата в икономиката, за защита на родното ни производство. Ние искаме гарантираните права на хората в здравеопазването, образованието, за защита и подкрепа на хората с увреждания, на младите семейства. Настояваме да падне и мораториума за АЕЦ „Белене“. За пореден път поставяме въпроса за отпадане на санкциите срещу Русия, а управляващите четири пъти отхвърлят предложението ни. Те водят предизборна кампания, но в никакъв случай не отстояват националния интерес“, каза още Корнелия Нинова пред събралите се.

Калоян Паргов: Радев и Йотова са промяната в модела на управление

„Ген. Румен Радев и Илияна Йотова са кандидатите за президент и вицепрезидент на тази част от българското общество, която иска промяна на модела на управление на държавата. Това включва реално разделение на властите и създаване на условия президентската институция да изпълнява пълноценно функциите си, съгласно правомощията, регламентирани от Конституцията ни“, заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов по време на провелата се среща. Според него ген. Румен Радев е с доказан висок професионализъм, управленски умения, лидерски качества, отговорност и патриотизъм, а Илияна Йотова е със значителен стаж в законодателната власт на национално и европейско ниво. „Тандемът съчетава опит и качества, които са необходими за ефективното функциониране на президентската институция“, посочи Паргов.

„В навечерието сме на Деня на назависимостта. Този празник ни дава повод отново да се замислим за важността на институциите в отстояването на националния ни суверенитет. И отговорността за това на държавния глава, който по Конституция е и главнокомандващ Българската армия. Президентската институция е ангажирана и с въпросите на сигурността. Моделът на президентската институция се нуждае от достойни и отговорни личности, с управленски опит и визионерство, а не от фрагментарни действия, характерни за сегашния президент, които са резултат от небалансирано и политически безотговорно поведение“, каза още той.