Корнелия Нинова: Сигурно е, че БСП отива на балотаж

Авг 02, 2016 Новини БСП в медиите 0 3039

Решена съм да променя политиката в България

„БСП отива на балотаж на президентските избори. Това го считайте за сигурно. А срещу Борисов е още по-лесно“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на Бтв. „Допускам Бойко Борисов да е кандидат за президент, но аз няма да се кандидатирам и да си променям мнението заради неговите прищевки“, допълни тя. Лидерът на социалистите е категорична, че няма да съобразява политиката на партията с неговите променливи настроения по три пъти на ден. „Само преди два месеца са ме избрали за председател на партията и имам друга работа. Трябва да го победя на парламентарни избори“, каза още тя. По нейните думи от БСП често споменават името на премиера, защото той носи отговорност. „Опозицията търси отговорност за определени действия и предлага алтернативи“, уточни председателят на левицата.

Нинова посочи, че ген. Радев е един от номинираните за президент на БСП, но оставката му не е свързана с това. „На разговори с партньорите, с които искаме да правим обща лява кандидатура, ще отидем с повече предложения“, посочи тя и обясни, че на Изпълнително бюро днес ще бъдат разгледани предложенията. „Не допускам да се водят разговори АБВ – ГЕРБ. Не е коректно. Вярвам, че ще продължим разговора с АБВ и ще имаме обща лява кандидатура до средата на август“, коментира лидерът на социалистите.

„Решена съм да променя политиката в България и начина на правенето й. Съпротивата към мен е огромна, но няма да се откажа“, категорична е Нинова. Според нея не може 25 години решенията да се взимат от някакви „кръгове и кръгчета“ и все да са в ущърб на хората. „Първо политиците ще започнем да питаме хората, които са ни изпратили там да работим. Аз направих вътрешнопартийно допитване, въпреки че ме размазаха от съпротива“, каза още тя. По нейните думи партията е казала, че иска широка коалиция с всички леви. „Втората крачка е БСП да даде номинациите за имена. Дадоха ги и сега сядаме с партньорите да говорим. Чисто, прозрачно и с уважение ще бъде към тези хора. Никакво задкулисие и договорки“, категорична е председателят на БСП.

Тази Бузлуджа беше различна и енергична

„Тази Бузлуджа беше хубава, различна и енергична. Но е факт, че имаше саботаж. Три телевизии не можаха да излъчат това, което се случва там“, подчерта Нинова. Тя обясни, че техниката е била висок клас, а инженерите са били изключителни професионалисти. „Те казаха, че за първи път им се случва подобно нещо. Пуснахме сигнал до прокуратурата и чакаме отговор“, уточни тя. Лидерът на левицата заяви, че подозира Борисов, защото няма друга власт в държавата, която може да направи това. „Те го определиха като „нелепици“, защото няма какво да кажат. Когато са гузни и нямат отговор, прибягват до такива определения“, коментира тя. По нейните думи обаче, който и да го е направил, и си позволява да прекъсне три телевизии, е посегателство върху словото. „Казват, че чуват гласа на опозицията. Тогава защо спряха три телевизии? С празни приказки няма да стане. Имаме нужда от управление и опозиция в смислен диалог с аргументи и хората да харесват единия“, заключи Корнелия Нинова.