Жельо Бойчев: Отиваме на предсрочни избори, ако БСП спечели президентските

Юли 29, 2016 Новини БСП в медиите 0 991

Като най-голяма опозиционна партия БСП ще направи всичко възможно да спечели изборите.

„Ако левицата спечели президентските избори, това ще доведе до предсрочни парламентарни.“ Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев в предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“. Той бе категоричен, че като най-голяма опозиционна партия БСП ще направи всичко възможно да спечели изборите.

Жельо Бойчев очерта и профила на президента. Според него той трябва да е обединител на нацията, както и да бъде гарант за сигурността на държавата ни. Бойчев изрази мнение, че при предстоящия президентски мандат, сигурността ще бъде основа тема. По думите му държавният глава не трябва да разделя и да противопоставя, а да обединява нацията, чрез всички свои действия и позиции. „Още повече, че на него ще му се наложи да поеме мандата в едно изключително сложно и нестабилно време“, заяви Бойчев.

Народният представител от левицата припомни, че България е пълноправен член на НАТО и ЕС и като такъв има очакване към нашите представители там да отстояват българските интереси. „На тези форуми нашият глас трябва да се чува“, подчерта Бойчев.

Той каза още, че президентските избори ще бъдат и една от водещите теми на съборът на БСП под връх Бузлуджа.