Найденов за Ница: Кошмар на територията на Европа

Юли 15, 2016 Новини БСП 0 748

Потресени сме, скърбим и сме солидарни в този момент и с френския народ, и с френското държавно ръководство

„Свидетели сме отново на един кошмар на територията на Европа с ужасяващи последици. Потресени сме, скърбим и сме солидарни в този момент и с френския народ, и с френското държавно ръководство“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов пред журналисти с парламента. Той изказа съболезнования на близките на загиналите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите. „В такъв момент винаги излиза на преден план въпросът за оценката на службите за сигурност, за мерките, които се предприемат”, коментира Найденов. По думите му службите се оценяват по онова, което не се случва, а когато се случи подобен атентат е очевидно, че има пробив в сигурността, нещо не е свършено, както трябва, а мерките се оказват недостатъчни.

Не на последно място бившият военен министър отбеляза, че поредният терористичен акт ни напомня за рисковете и заплахите, които пораждат  радикализмът и екстремизмът. „Вниманието ни трябва да бъде насочено към тероризма, като основна заплаха в този момент за сигурността на гражданите, в това число и реалните рискове за сигурността в България”, категоричен бе зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.  

Найденов заяви, че в такива моменти българските служби действат достатъчно адекватно. Той обясни, че с оглед и на атентата в Турция те са предприели необходимото по силата на Националния план за противодействие на тероризма, макар че винаги има нещо, което допълнително трябва да бъде предприето.

На въпрос за антитерористичния закон, Найденов обясни, че БСП неведнъж е заявявала, че подкрепя по принцип необходимостта от такъв закон. Той обаче подчерта, че към предложения законопроект, в сегашния му вид, левицата има забележки и резерви по съдържанието, но сега не е подходящият момент те да бъдат обсъждани.