Крум Зарков: Ще се борим за по-високи доходи и достойни условия на труд, а тази битка минава през честен диалог с работодателите

Юни 07, 2016 Новини БСП в медиите 1 1680

БСП има цел да овладее властта и да управлява. Аз или вярвам в тази партия, или не

„Не очаквах да израсна толкова бързо и да ме поканят в Изпълнителното бюро. Повериха ми сериозен сектор – диалогът с работодателските организации. В програмата сме заложили, че ще се борим за по-високи доходи и достойни условия на труд, а тази битка минава през честен диалог с добросъвестните работодателите“. Това заяви Крум Зарков, член на ИБ на БСП в сутрешния блок на Бтв. Според него едно общество не може да е истински свободно, ако няма елементарна солидарност. „В този смисъл съм ляв човек от ученик. Иначе като повечето млади хора и аз не бях запленен от българския политически живот. Не ме впечатляваше толкова, че да искам да се хвърля в политиката“, каза още той. Зарков обясни, че не се е влял веднага  в редиците на БСП, а е имал желанието да се развива в сферата на правото, след като е завършил тази специалност във Франция. „Започнах да работя в Комисията за конфискация на незаконно имущество, където бях поканен като експерт. Така се озовах бързо в НС, където също ме поканиха заради експертните ми качества“, допълни той и коментира, че повечето хора влизат в политиката, за да отидат в НС, а той е направил по-скоро обратното. „Конкретният повод да се влея в БСП, плюс лявата ми насоченост, беше Законът за МВР, изготвен от екипа на министър Йовчев по времето на 42-рото НС“, посочи Зарков. По неговите думи са били положени огромни усилия да бъде изграден и написан така, както са го искали и самите полицаи. „След падането на правителството се разбра, че ще го правим наново. Като експерт намирах за безумно да работя две години в една посока, а после на обратно“, каза още той. 

БСП има цел да овладее властта и да управлява. Аз или вярвам в тази партия, или не

Крум Зарков обясни, че е бил поканен в БСП като съветник на Атанас Мерджанов. „Няма вражески състави. Аз работя за председателя на БСП. Сега има една малка разлика – вчера работех за него, днес – с него“, заяви той. Според него БСП е идейна партия и затова загубата на избори не е толкова трагична. „БСП има цел да овладее властта и да управлява. Какво като е загубила за момента. Аз или вярвам в тази партия, или не. Щом вярвам, че тя има точните идеи, е въпрос на време да спечели отново доверието на хората“, категоричен е той. По неговите думи над 65% от българите не одобряват това управление. „То ни въвлича в дългова спирала и не дава никаква перспектива. Трябва отново да пренаредим политическите карти. Този хаос, който наблюдаваме в парламента, не може да продължи“, допълни той.

Зарков посочи, че е по-трудно е да се върнеш в България, след като си се реализирал в чужбина. „Как се връщаш да живееш при мама и татко, след като си живял 7-8 години сам, а заплатата ти не позволява да излезеш на квартира?“, попита той и посочи, че имаме следния избор – или седим отстрани и тропаме недоволно с крак, казваме, че няма избор и си говорим с децата от чужбина по скайп, или се опитваме да излезем от тази спирала.