Попов пита Бъчварова: Защо органите на реда упражняват контрол върху облеклото на гражданите, особено симпатизиращи на БСП?

Май 27, 2016 Новини БСП 0 1115

Вместо да упражняват репресия, управляващите да осмислят инфраструктурната си политика, заяви Георги Свиленски

„Защо органите на реда упражняват контрол върху облеклото на гражданите, особено симпатизиращи на БСП?”, този въпрос отправи Филип Попов, секретар на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ по законодателната дейност, към вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Той подчерта, че на 16.04.2016г. в гр. Димово се е състоял протест на граждани, свързан с лошото състояние на пътната мрежа в Димово и пътя Димово - Ружинци. Социалистът поясни, че един от участниците в протеста е носел шапка с логото на БСП. „След намеса на органите на полицията участникът в протеста беше принуден да свали шапката. Въз основа на каква разпоредба органите на реда упражняват контрол върху облеклото на гражданите”, попита още депутатът от левицата.

Попов подчерта, че членовете и симпатизантите, на която и да е партия също и преди всичко са граждани. Той припомни, че на протеста е имало представители на различни политически партии с различно облекло, но само на лицето носещо шапка на БСП му е било указано да я свали. „Носенето на шапки, с каквато и да било абрeвиатура на тях, не е провокация, не е и агитация по смисъла на Изборния кодекс”, категоричен бе Филип Попов.

Георги Свиленски: Вместо да упражняват репресия, управляващите да осмислят инфраструктурната си политика

„Повода за протеста край  Димово е лошото състояние на пътищата. Ангажимент на правителството е да води адекватна инфраструктурна политика, за да не се стига до такива протести, а да не се ядосва, когато хората защитават правата си и да им сваля шапките”, така се обърна към министър Бъчварова народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски. Останал недоволен от отговора на вицепремиера, той призова Борисов и управляващите да не се дразнят и да упражняват репресия, а да осмислят политиката си и да асфалтира улиците.