Красимир Янков: БСП ще покаже, че има алтернатива на управлението на Борисов

Май 25, 2016 Новини БСП в медиите 0 1042

25.05.2016 г.

„Предстоят две основни задачи пред БСП – президентските избори и предсрочни избори. Създаването на алтернатива на настоящото управление ще доведе и до предсрочните избори. Борисов не го е страх, защото си мисли, че няма кой да го смени. Ние ще покажем в близките месеци, че искаме да има по-добро управление, в чийто център да са хората”. Това заяви е ефира на BG on Air народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на БСП Красимир Янков. Той заяви, че БСП има отговорността да върне доверието на хората към политическите партии с връщането на човека в центъра на предложенията на левицата. Социалистът подчерта, че става въпрос не само за хората в ляво, а за всички хора в България.

„Може да се оправдаваш с предишното управление 6 месеца, година. Видимите резултати обаче от 6 години управление от последните 7 не могат да бъдат оправдавани с нищо друго освен с действията и решенията, които е взимало това управление, ръководено от Борисов”, категоричен бе той.

Янков подчерта, че БСП има възможността да се мобилизира за кратки срокове, защото има организационната матрица и мотивирани хора по места. „Ние ще посочим грешките на това управление и ще дадем и негова алтернатива. Отношението на хората ще определи кога ще има избори. Борисов също трябва да има тази чувствителност”, заяви депутатът от левицата. Като ярки примери за несправянето на това управление той посочи хаоса, създаден в МВР, който се отразява във всички сектори, демографската криза, за която не се взимат мерки, напускането на държавата от страна на младите.  

Ангажиментът на новото ръководство на БСП е към партията и към държавата

Янков обясни, че ангажиментът на новото ръководство на БСП е към партията и към държавата, като двете са взаимно свързани, така че да има адекватно отношение към проблемите на хората, повишаването на благосъстоянието на българите и най-вече към младите хора.

По отношение на предстоящите президентски избори и кандидатурата на БСП Янков подчерта, че  лидерът на левицата ясно е заявил, че предстои вътрешно допитване до членовете на партията - как да се яви тя на изборите и кой да подкрепи като кандидатура.

На въпрос, дали се очакват общи инициативи с АБВ, Янков отговори, че с кандидат-президентската двойка трябва да се обедини лявото пространство, но допълни: „Преди обаче да се говори за съвместни действия с АБВ в тази посока , трябва да се види те лява партия ли са”.