Жельо Бойчев: Президентът назначава хората си на дипломатически постове

Май 12, 2016 Новини БСП в медиите 0 748

БСП остава единствената опозиция на този начин на управление на държавата

„Президентът Росен Плевнелиев винаги бил принципен и морален. Обаче с акт на Минстерски съвет са минали именно неговите предложения - част от президентските съветници и секретари да заминат като посланници, въпреки че това са хора нямащи нищо общо с дипломатическата служба”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев в предаването „Всяка сутрин” по телевизия „Канал 3”. Според него да се водят разговори с АБВ, която подкрепяше управляващите, а в същото време левицата да твърди, че е опозиция и алтернатива, е несеризно. „БСП много ясно осъзнава своята отговорност за президентските избори. Наясно сме, че полезно за страната ни ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент да не бъде избрана. Ние ще предложи алтерантива, с която да уберем протестния вот в страната – всички тези хора, които смятат, че България има нужда от алтернатива на това управление”, подчерта Бойчев.

БСП ще предложи национални алтернативи и програми за всеки един от секторите в държавата

Народният представител от левицата бе категоричен, че на фона на всичко случващо се в държавата, именно БСП остава единствената опозиционна аклтернатива на това управление. „Очаквайте националните ни алтернативи и програми за всеки един от секторите в държавата. По никакъв начин няма да водим пазарлъци, като тези, на които сме свидетели през тази година и половина управление на коалицията”, категоричен бе той.

Жельо Бойчев обясни как коалицията на Бойко Борисов е управлявала през тази година и половина. „Видяхме правителство, скрепено на принципа на сделката, на раздаване на постове и позиции, скрепено на база на разпределине на обществени поръчки и публичен ресурс докъде доведе страната. Така не може да се управлява”, заяви социалистът. По думите му този курс на управление се вижда дори и при предложенията на управляващите за промяна на Изборния кодекс. Според него всеки ден, в който коалицията е на власт, е пагубен за България. Той каза още, че политиката на правителството не води до стабилност в държавата, а равносметката от управлението е заробването на българите с милиарди. „Така както сте я подкарали, можете да закриете България”, категоричен бе Бойчев и допълни, че показателно е и случващото се в здравеопазването.

Жельо Бойчев припомни направеното от БСП по време на управлението на правителството на Сергей Станишев, когато икономическите показатели на страната са били добри, пенсиите са били вдигнати двойно, а заплатите са бележили ръст.