Филип Попов: БСП иска смяна на модела на управление и предсрочни избори

Май 11, 2016 Новини БСП в медиите 1 1618

Безпринципната коалиция не води до нищо добро за България

„БСП има конкретни цели - смяна на този модел на управление, на правителството и счита, че са необходими предсрочни избори.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ по телевизия „Канал 3”. По думите му левицата се стреми към тази цел, защото вярва и е убедена, че правителството и безпринципната коалиция на ГЕРБ не води България към нищо добро .

Според него действията на АБВ от вчера ги очертава като опозиция, за разлика от част от Реформаторския блок, които не знаят къде са – в управлението или опозицията. „Естествено място на АБВ не е нито в това управление, нито в тази безпринципна коалиция. Ние нееднократно сме ги критикували за това”, коментира народният представител.

Изборният кодекс е катастрофален за правата на българските граждани

За Изборния кодекс, Филип Попов обясни, че БСП има категорична позиция по въпроса и тя е против законопроекта. „Това е творение на управляващите. В дебатът по темата ГЕРБ отсъстват. Ние ще гласуваме против този законопроект, защото смятаме, че изначално той e катастрофален, пагубен за правата на българските граждани”, посочи той и допълни, че ветото на президента върху кодекса е справедливо, но би могло да бъде по-разширено. Според него ветото е наложено не по мотиви, а по политически причини, даващи възможност отново за договорки. Попов каза още, че начинът, по които се приема Изборният кодекс, с всички съпътстващи го проблеми, доказва нестабилността на управлението и коалицията. „Те са изчерпили своето доверие и доказаха единствено своята безпринципност и желанието им да останат на всяка цена във властта”, завърши народният представител.