Корнелия Нинова: До президентските избори трябва да сме в сериозна кондиция за битка

Май 09, 2016 Новини БСП в медиите 0 1551

Новият лидер на БСП призова за спокойствие, мъдрост и разум в партията

"В БСП имаме нужда от революция. Имаме нужда от комуникационна революция – и вътре в партията, и между партията и хората в лявото извън БСП, които искаме да привлечем. До президентските избори трябва да сме в сериозна кондиция за битка». Това заяви в предаването "Още от деня» по БНТ новият лидер на левицата Корнелия Нинова. Тя обяви, че веднага след формирането на Националния съвет и Изпълнителното бюро ще бъдат създадени екипи, които да се срещнат със структурите по места. "Бих искала да видя всяка общинска структура, да определим 3 проблема, които ги тревожат и да намерим решения за тях", каза още лидерът на социалистите. Тя бе категорична, че реваншизъм вътре в партията няма да има и, че е нужно обединяване. В тази връзка Нинова призова за мъдрост, спокойствие и разум. Относно стила на работа, председателят на БСП бе категорична, че никога повече колегите й няма да научават от телевизията важните за партията неща, а първо в разговор помежду им.

Нинова не скри, че е имало случаи, в които се налагат решения от центъра и то такива, които противоречат на мненията в местната структура и това никога не е водело до добър резултат. «Трябва да възстановим нормалния разговор между равноправни хора, а не едните от позицията на силата да налагат на другите. Да се чуваме, да не се спускат готови решения, да не се натискат структурите. Да има диалог и вземане на решенията съвместно», подчерта тя. Според новия председател обединителният център в БСП са идеите. «Това ни обедини на конгреса – нямаме никакви различия по идеологията, по идеите и по политиките, които трябва да проведем, за да станат те реалност», каза още Нинова. По думите й от ляво ще разработят алтернатива на правителството на ГЕРБ под формата на национален план. Тя  категорично отхвърли твърденията, че БСП може да се сближи с ГЕРБ. 

По повод датата 9-ти май Нинова заяви, че и исторически, и икономически Русия и Европа са свързани и «само безотговорни политици могат да ги противопоставят и да очакват хората да избират едното или другото. «Допуснахме българските граждани да се разочароват от членството ни в ЕС. Факт е, че България остана държава на втора скорост в ЕС, защото българските политици и държавници не успяваме да поставим достатъчно ясно интереса на България в Европа», каза още Корнелия Нинова.