„Червена линия”: Отношенията с Русия – емоции и прагматизъм, вътрешна и външна политика, национални интереси

Апр 28, 2016 Новини БСП в медиите 0 965

28.04.2016 г.

Българо-руските отношения – темата на днешното издание на предаването „Червена линия” обединява чувства и емоции, реалности и прагматизъм, лични и общностни контакти, вътрешна и външна политика. В ефира на Радио „Фокус” този четвъртък ще говорим за тяхното състояние и за това как левицата вижда техните перспективи. 

Делегация на БСП посети наскоро Москва за участие в конгреса на партия „Справедлива Русия”, с която българските социалисти сключиха споразумение за сътрудничество. Какви са резултатите от това посещение е въпрос, който вълнува привържениците на БСП, но отговорът му е свързан с интересите на всички български граждани. Ще научим подробности от представител на ръководството на Социалистическата партия, който участва във визитата – говорителят на левицата Атанас Мерджанов. Ще го попитаме какви срещи са проведени в руската столица, какви теми са обсъждани, какви са настроенията и нагласите в руското общество към България, българите и българската политика? Гост на програмата ще бъде и Светлана Шаренкова – член на Националния съвет на партията и председател на Форум „България-Русия”.

Ще дадем думата и на обикновените граждани, за да разберем какво помнят по-възрастните, чийто активен живот е преминал в години, когато България и Русия бяха по-тясно свързани – политически, икономически, културно. Ще попитаме и младите какво е отношението им към връзките с Русия. Санкциите, проектите, възможностите, заплахите, държавите и хората – за всичко това ще говорим в „Червена линия”. 

Програма „Червена линия” е съвместна продукция на Фондация „Дума” и Радио „Фокус”, която се излъчва всеки четвъртък от 17 до 18 часа. Предаването е посветено на хората и техните проблеми, на решенията в защита на интересите им, които предлага лявата политика, на идеите на БСП за бъдещето и развитието на България.