Антон Кутев: Премиерът да се извини за всичко, което се случва напоследък

Нито един човек във властта и представител на властта, не бива да се извинява какво мисли

Нито един човек във властта и представител на властта, не бива да се извинява какво мисли. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента Антон Кутев от Коалиция за България във връзка с исканото извинение от страна на президента за изявленията му, предаде репортер на Агенция "Фокус".
Премиерът си позволява с подкрепата и с изказванията си в този случай да сведе разговора до напълно неправилни равнища, заяви Кутев.
„Бих поискал от премиера - да се извини за всичко, което се случва напоследък. Според мен е добре премиерът да се извини за ненаправените социални плащания, за орязаните социални бюджети, за неплатените и неповишените пенсии на пенсионерите. Добре е премиерът да се извини за необяснимото богатство на жена си. Добре е да се извини за това, че е бил съдружник с Пашата и с други личности от подземния бизнес. Според мен е много важно премиерът да се извини за Сретен Йосич. Много е важно премиерът да се извини за бандитизма в политиката, защото тази политика, която в момента се развива, е бандитска", заяви Кутев.
По повод общата декларация между ГЕРБ, РЗС, Синята коалиция и „Атака" във връзка с импийчмънта на президента, депутатът каза, че тя го навява на мисълта, че Синята коалиция постепенно започва да става част от кафява коалиция, защото някои хора се опитват да смачкат всякаква форма на опозиция в държавата и това започва да се превръща в заплаха не само за тази държава, защото диктатура в европейска държава не може да има и аз съм сигурен, че всички, които се опитват да я направят, накрая ще се провалят".