Атанас Зафиров, международни политици и известни личности на Втория глобален форум „Срещу престъплението геноцид“

Апр 23, 2016 Новини БСП 0 866

В рамките на посещението на социалиста, той проведе и работна среща с Артак Закарян, председател на Комисията по външна политика към НС на Р Армения

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и председател на Групата за приятелство България – Армения Атанас Зафиров участва във Втория глобален форум „Срещу престъплението геноцид“, който се провежда в Спортно-концертния комплекс в парка Цицернакаберд в Ереван. Социалистът е в арменската столица по лична покана на председателя на Националното събрание на Р Армения Галуст Саакян и министъра на външните работи Едвард Налбандян.

Панелисти на форума са Дейвид Игнатиус - световно известният журналист, писател на романи-бестселъри и редактор във "Вашингтон пост", проф. Андрю Вилфорд - декан на Департамента по социология и криминология в Университета Манитоба, Канада, и председател на Международната асоциация на изследователите на геноцида, Вардан Грегорян - президент на фондация "Карнеги"-Ню Йорк, Джо Верховен - съдия в Международния съд на ООН, основателят на множество благотворителни организации и холивудски актьор Джордж Клуни, както и множество професори от водещи университети в САЩ, Великобритания, Германия, Швеция, Канада и Италия. В събитието участие вземат правозащитници от всички горещи точки на планетата.

В рамките на посещението на социалиста, той проведе и работна среща с Артак Закарян, председател на Комисията по външна политика към НС на Р Армения и съпредседател на Глобалния форум. Обсъдени бяха въпроси от взаимен интерес в работата на институциите на двете държави, междупарламентарният диалог между двете държави, какво и  позицията на групата за приятелство в парламента за ситуацията в Нагорни Карабах.

Утре народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Зафиров ще положи венец от името на парламента на Р България на мемориалния комплекс в памет на жертвите на геноцида.