Емилия Масларова се отказа от имунитета си на народен представител

Депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова подаде писмено съгласие до председателя на Народното събрание Цецка Цачева за отказ от имунитета си на народен представител

Депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова подаде писмено съгласие до председателя на Народното събрание Цецка Цачева за отказ от имунитета си на народен представител. Това нейно действие е във връзка с постъпилото искане от главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване.

„Като политик мога да кажа, че няма от какво да се притеснявам, не се срамувам от работата си като министър на труда и социалната политика, спазвала съм законите". Това каза Емилия Масларова от парламентарната трибуна. По думите й е на лице добре режисиран сценарий. „Това е първи плик за дискредитиране и взимане на имунитет на министри от Българската социалистическа партия", заяви Масларова.

Депутатът заяви, че няма от какво да се притеснява и ще съдейства в максимална степен на следствените органи и прокуратурата.  Масларова изтъкна, че е безкрайно учудена, как е възможно в такова искане да има неща, които са „чудовищна клевета" и добави, че не е викана като свидетел. „За мен е изключително важно повдигнатите обвинения да бъдат разследвани спокойно, за да излезе истината, защото повече от шест месеца аз и моето семейство сме подложени на нечовешки морален и политически тормоз", заяви депутатът от Коалиция за България.