Борис Цветков осъди Столична община за цената на билетите за транспорт

Nov 05, 2009 Новини БСП 0 1363

Бойко Борисов да се извини на столичани, поискаха от  ДКСМП   Административният съд в София отменя наредбата на общината, с която билетите за транспорт се повишиха на 1 лв

Бойко Борисов да се извини на столичани, поискаха от  ДКСМП

 

Административният съд в София отменя наредбата на общината, с която билетите за транспорт се повишиха на 1 лв. До това решение се стигна след като секретарят на Дискусионен клуб за социална и местна политика Борис Цветков подаде жалба. С нея той се противопостави на промяната в Наредбата за превоз на пътници в обществения транспорт, увеличаваща с над 42% цените на билетите и картите за градския транспорт в столицата.

След влизането в сила на решението на Административен съд - София ще възникнат сложни юридически и политически проблеми пред Столична община, смята Цветков. Възможни са искове за обезщетения, компенсации и възстановяване на надвзети суми. Възниква и въпросът кой ще понесе политическата и юридическа отговорност за толкова драстичното нарушение на правата на над милион столичани и пътници в градския транспорт. Случаят е илюстрация и за неспазване на законите на страната и собствените нормативни документи от ръководството на общинската администрация, заявява още председателят на ДКСМП.

Цветков настоява за публично извинение към софиянци от бившия кмет на столицата Бойко Борисов, председателя на СОС Андрей Иванов и общинските съветници, гласували отмененото увеличение на цените на билети и карти.