Вече 100 дни правителството се разминава с дневния ред на държавата

  ПГ на Коалиция за България не може да постави друга, освен слаба оценка, на първите 100 дни от управлението на ГЕРБ

 

ПГ на Коалиция за България не може да постави друга, освен слаба оценка, на първите 100 дни от управлението на ГЕРБ. Това се казва в декларация на левицата, прочетена от трибуната на Народното събрание от Ангел Найденов.

Според социалистите през първите 100 дни на правителството основно е било говоренето. Държавата се е превърнала в царство на пиара, на думите - разрешени и забранени. В рамките на тези дни са преобладавали лъжите и търсенето на политически реваншизъм. „Сто дни вие бягахте от реални действия, от проблемите на хората", обърна се депутатът към мнозинството. Найденов изтъкна, че за 100 дни правителството не е представило антикризисна програма, а е заложило на популизма и дребнотемието.

„Управлява ни правителство с еднолична власт и с всички симптоми на авторитарност", каза още Найденов. Той отбеляза, че  за първи път в управлението на България има националистическа партия, която е най-близкият сателит на ГЕРБ.

Времето на говоренето изтече, категоричен беше Найденов. Той заяви, че Парламентарната група на Коалиция за България няма да спре да се противопоставя и опровергава всичко, което се изсипва срещу БСП. По думите му управлението не е да направиш една малка постна пица, а политика, подкрепена с кауза и реални действия.

 

Пълния текст на декларацията може да изтеглите от тук >>>