Сергей Станишев се отказа от имунитета си на народен представител

  Председателят на Националния съвет на БСП и на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев подаде писмено заявление до председателя на Народното събрание Цецка Цачева за отказ от имунитета си на народен представител

 

Председателят на Националния съвет на БСП и на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев подаде писмено заявление до председателя на Народното събрание Цецка Цачева за отказ от имунитета си на народен представител. Това негово действие е във връзка с информациите за постъпилото искане от главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване.

„Надявам се прокуратурата да изясни обективните данни и истината", каза по- рано днес на пресконференция Станишев. Той изтъкна, че и прокуратурата, и съдебната система са подложени на безпрецедентен натиск от страна на министър-председателя и от страна на министъра на вътрешните работи, които нееднократно дават квалификации кой е виновен. „Не знам дали мечтата на всеки един българин, 20 години след началото на демокрацията, е връщане точно към такава система на авторитарно управление", добави Станишев.