Таско Ерменков: Държавата трябва да даде на всички можещи, кадърни и трудолюбиви българи – равен шанс за развитие

Апр 03, 2016 Новини БСП в медиите 1 1069

БСП не се бори да няма богати. БСП се бори да няма бедни!

„БСП не се бори да няма богати. БСП се бори да няма бедни! Трябва да се даде равен шанс на всички, които могат, които са кадърни, които са трудолюбиви, да могат да се реализират, да получават съответните реални доходи, да се създаде съответната индустрия, да има съответната икономика, да има съответното селско стопанство, които да създават работни места,  да има здравеопазване, което не се тресе ежедневно от протести и експерименти“. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков в ефира на „Беновска пита“ по Канал 3. По думите му основни каузи в политиката трябва да бъдат: възстановяването на държавата и държавността, развитието на икономиката, създаването на повече работни места, и това в интерес на хората, които се трудят, а не на малък брой души, които събират сериозни ресурси. Той подчерта, че важното в периода до 49-тия Конгрес на социалистите не е личностната характеристика на някой кандидат, а това БСП да се ориентира каква партия трябва да е и какви са приоритетите, за които трябва да се бори.

В България няма друга алтернатива като лява опозиция, освен БСП

Ерменков заяви, че българското общество с право възлага надежди на БСП, защото редът, който левицата иска да въведе в партията, е важен и за България. „В момента в страната ни няма друга алтернатива като лява опозиция, освен БСП“, категоричен бе социалистът. На въпрос за АБВ, той отговори, че тя е част от управляващата структура, която има активно участие в приемането на всички онези закони, които нямат нищо социално в себе си, като например: приемането на Закона за бюджета за 2016 г., отказът от осъвременяване на помощите за майки с деца и оразмеряването им с минималната работна заплата, въздържането по много от социалните предложения на БСП. „Как може да си опозиция с вицепремиер. Това е като да имаш опозиция с министър, като ДСБ“, обясни Ерменков.

Всички, подкрепящи управлението на ГЕРБ, са засегнати от ерозия и разпад

По думите му всички, които поддържат ГЕРБ в управлението, са засегнати от ерозия и разпад – ерозия на идеите на АБВ и разпад в Реформаторския блок.

Той обясни, че когато има старши партньор, който се опитва да диктува условията, без да се съобразява с каквото и да е било, или когато той е на другата крайност и оставя партньорите да правят каквото искат, до момента, в който може да ги посочи и да каже: „те са виновни“ – няма коалиция, а механичен сбор от партии. Ерменков попита, защо след като няма един депутат, който да седи зад Москов – Борисов го държи като министър? Защо премиерът слуша 20 човека с палатки, които излизат на протест, и сменя закон? Защо министър-председателят слуша една чистачка и спира обществени поръчки? В същото време, Борисов не слуша цяло едно съсловие, което след дни ще излезе отново на протест, и не сменя здравния министър.

На въпрос за обединението вляво – депутатът от левицата заяви категорично, че това трябва да стане на база на идеите, защото в противен случай, ще бъде нетрайно.