Таско Ерменков: След всичко, което се случва в държавата, оставка трябва да подаде не само министърът на здравеопазването, а цялото правителство

Мар 30, 2016 Новини БСП в медиите 0 914

Търпейки Москов, Борисов дискредитира не само себе си като премиер, но и издигналата го политическа сила

„Ако премиерът продължава да си играе с Москов и със здравето на хората – той ще си носи отговорността. Създава впечатлението, че вече няма политическа необходимост да го държи, а най-вероятно има някакви взаимни икономически интереси, които го мотивират, за да не го отстранява от кабинета все още”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков в ефира на БНР. По думите му зад министъра на здравеопазването стои онзи, който го е номинирал, а именно мин.-председателят Бойко Борисов. „И ако премиерът продължи да си играе със здравето на хората, чрез министъра на здравеопазването, той ще носи отговорност”, категоричен е Ерменков.

Според народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ вотът на недоверие към правителството по отношение сферата на здравеопазване бе иницииран, за да предупреди хората какво точно ги очава след първи април. „Видя се, че много преди тази дата започнаха проблемите, за които ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ нееднократно алармирахме всички, но управляващите и министър Москов не се вслушаха в нас”, обясни Таско Ерменков и подчерта, че изобщо не става въпрос за политиканстване, а за живота на болните. Той каза още, че управляващите изобщо не слушат критиките на инакомислещи хора. „Това не е мое заключение, а на Федерацията на Българския пациентски форум”, посочи той.

Над милион и половина българи без личен лекар ще страдат от реформата в здравеопазването

Таско Ерменков категорично заяви, че политиката на управляващите в сферата на здравеопазването е пълно неглижиране на здравето на хората. „Как може да се прокарва реформа, за сметка на здравето и живота на хората”, обясни той и бе категоричен, че след всичко, което се случва в държавата, оставка трябва да подаде не само министърът на здравеопазването, а и цялото правителство. Според наросния представител от левицата, само за да направиш реформа, без дори да знаеш какви са целите й, е абсолютно безотговорно поведение на управляващите към хората.

В ефира на БНР социалистът обясни, че над 1,5 милиона души без личен лекар ще страдат от реформата на Москов. „Но не хората са виновни, а този, който създаде хаоса в системата. Няма да намерите в парламента нито един депутат, който да подкрепя министъра на здравеопазването, освен ако не е някой ексцентрик”, категоричен бе той.

Търпейки Москов, Борисов дискредитира не само себе си като премиер, но и издигналата го политическа сила

Народният представител от левицата припомни и декларацията на ГЕРБ срещу министъра на здравеопазването. „Но премиерът Борисов продължава да го защитава, което създава проблеми на хората, а на нас не ни е необходима война с жертви”, така определи Таско Ерменков поведението на правителството в сектор „Здравеопазване”. Той бе категоричен, че търпейки Москов за министър, Борисов дискредитира не само себе си като премиер на държавата, но и излъчилата го политическа сила.