П. Димитров: „ Връщаме се на нивото на 2008г., през... 2011г.”

Добрич: „И при Андрей Луканов, и при Жан Виденов, в условията на еднопартийно правителство, не се приложи еднозначния ляв модел на политика

Добрич: „И при Андрей Луканов, и при Жан Виденов, в условията на еднопартийно правителство, не се приложи еднозначния ляв модел на политика. А се искаше - в условията на тройна коалиция, да се прилага такъв модел. Реално управлението беше на тройната коалиция" - заяви в Добрич народният представител Петър Димитров. Той не скри и факта, че, след най-тежкото изборно поражение на БСП, тревожно продължава спадът на доверие.

"Тази година ще купуваме  коледните подаръци с 12-та заплата, а не с 13-та. Правителството пое ангажимент за антикризисни мерки, но не прилага такива.  Оптимистичният вариант е, ако до 2011 година  отидем до нулев растеж, в края на мандата да достигнем нивото на 2008 година.  Правителството на ГЕРБ прилага рестриктивна финансова политика, а балансираният бюджет се извежда като основна цел. „Като икономист не мога да си обясня защо е нужно бюджетът да е на нула в разгара на кризата. Вместо да предложи адекватни антикризисни мерки, кабинетът се опитва да пести от пенсиите и заплатите в бюджетната сфера. Паралелно се предприемат и съкращения в държавната администрация. Всичко това ме кара да очаквам изключително трудна 2010 г." - добави П. Димитров=

„Не  можем да говорим, че осигурихме достойни  старини, въпреки увеличението на  пенсиите. Образователната реформа  беше противоречива и се възприемаше нееднозначно" - каза още депутатът.  Според него, предишното правителство  е харчило в края на мандата, за да противодейства на кризата, а не самоцелно.

Народният представител коментира като ненормална ситуацията около Алексей Петров и докладите на ДАНС,  "освен ако не е гласена специално". Въпросите не би трябвало да са толкова към Станишев, а към Петров - как се е сдобил с документа. "Във века на информационните технологии е весела ситуацията, че Станишев е взел оригиналния доклад, за да го даде на някого  да заличава следите" -  добави народният представител. 

„Въпросът, който трябва да бъде зададен във връзка със скандалния доклад на ДАНС, е не защо Сергей Станишев е мълчал за съществуването на документа, а как той се е озовал в Алексей Петров" - е мнението на П. Димитров.Той изказа предположението, че скандалът е подготвен предварително с цел да се дискредитира БСП, която е единствената опозиция на сегашните управляващи.

П. Димитров имаше приемна в Добрич. Участва и в работата на разширено заседание на местния Общински съвет на БСП и секретарите на основни партийни организации. „Не искаме да ни обиждат, че сме крадци и мошеници като партия" - заявиха мнението си партийнни секретари. П. Димитров каза, че новата визия на пратията ще се готви след предстоящото заседание на Националния съвет, където ще бъде утвърдена новото езпълнително бюро.