Управляващите отмениха разглеждането на предложението на БСП за достъп на хората с говорни и слухови увреждания до тел. 112

Атанас Мерджанов: Изумен съм от предложението на управляващите! Става въпрос за нарушени права на 120 000 души!

„Изумен съм от предложението на управляващите да отпадне от седмичната програма ЗИД на Закона националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112”. Това заяви зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов от парламентарната трибуна. Той обясни, че тази точка е влязла в дневния ред по смисъла на чл. 50, ал. 3. „Народните представители проявиха разбиране и разум да се приеме тази разпоредба. Вие самият сте заявявали, че това е въпрос, който отдавна чака своето решение”, обърна се той към Цветан Цветанов.

Мерджанов подчерта, че два предишни парламента са приели закона на първо четене. „Сега дадохме достатъчно време и срок на Министерството на вътрешните работи – 3 месеца и половина се туткат и търсят техническо решение на въпроса”, допълни той. Според него във вътрешната комисия нарочно не се е провеждало заседание, чакайки становище на МВР. „То пристигна, и е позитивно и положително. Става въпрос за не повече от 150 хил. лв.”, категоричен е народният представител. По неговите думи трябва да се реши един отдавна наболял проблем. „Не мога да разбера това упорство. Тук не става въпрос за политика, а за 120 хил. български граждани, чието право е нарушено”, каза още Атанас Мерджанов.

Таско Ерменков към управляващите: Не разбирам психически неустойчивото, двойствено поведение на ГЕРБ!

„Не разбрах психически неустойчивото, двойствено поведение на ГЕРБ. Един път го подкрепят с ясното съзнание, че няма да влезе, а после го отхвърлят”, допълни по темата народният представител от левицата Таско Ерменков.