„Червена линия”: Общини, проблеми, дългове – политическо заробване ли измества децентрализацията?

Мар 24, 2016 Новини БСП 0 423

Гости на предаването са народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова, както и общински съветници на левицата

Общините, техните проблеми и най-вече - увеличаващите им се дългове, са сред темите на днешното издание на предаването „Червена линия” в ефира на Радио „Фокус”. Какви са причините да нараства финансовото им бреме? Опитва ли се централната власт да прехвърля все повече отговорности и финансови задължения на българските общини, без да им осигурява финансова, а защо не и управленска децентрализация. Води ли политиката на кабинета „Борисов 2” до политическа зависимост на местното управление чрез пристрастяване към подкрепата на финансовия министър, която става все по-важен фактор с обвързването на общинските бюджети с държавния? Това са въпросите, на които ще потърсим отговор в програмата за лява политика този четвъртък.  

Гост на предаването, което започва точно в 17 часа, е народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова, която участва активно в дебатите по проблемите на общините в Народното събрания и се застъпва за техните интереси. Ще чуем и мнението на общински съветници на левицата, за да разберем повече конкретика какви са финансовите проблеми в различни части на страната и колко сериозен е този със задлъжнялостта.    

Гостите си ще попитаме и за политическите мотиви зад предлаганите промени в Закона за публичните финанси. От левицата твърдят, че те водят до финансово и политическо заробване на общините, до разделянето им на „наши” и „ваши”. Ще поставим въпроса – крие ли се зад това подготовка за предсрочни парламентарни избори?

Слушайте „Червена линия” на вълните на Радио „Фокус” всеки четвъртък от 17 до 18 часа. Предаването е посветено на хората и техните проблеми, на решенията в защита на интересите им, които предлага лявата политика, на идеите на БСП за бъдещето и развитието на България.