Дора Янкова: Развитието на общините не е приоритет на управляващите

Мар 17, 2016 Новини БСП в медиите 0 981

БСП единствена остана на страната на хората на труда

„В България има около половин милион работещи бедни, а в същото време не сме видeли документ на Министерски съвет или парламента, в чиято основа да е икономиката на страната”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и Дора Янкова в ефира на „Радио К2”, по повод трудностите пред българската икономика, отбелязани в Доклада на Европейската комисия за икономическите и социални предизвикателства. Тя обясни, че дори е питала министъра на икономиката Божидар Лукарски какво прави министерството за развитието на община Баните, където се намира Давидковското рудно поле и чието разкриване би могло да осигури много работни места. Министър Лукарски обаче е отговорил, че това не е в приоритетите му. „Докато има подобно парцелиране, а общата екипна грижа липсва, констатациите в европейските доклади ще са негативни. Представях си, че българският парламент може да заседава по друг начин и мнозинството да е отговорно. Тази отговорност трябва да е в дневния ред на управляващите, но се оказва, че не е там”, заяви народният представител на левицата и продължи с коментар по темата за проблемите с плажовете по българското Черноморие.

Янкова обясни, че в мотивите на Министерството на туризма е било записано и министър Ангелкова е заявила, че ще има реформа в управлението на плажовете. „Когато поискахме да видим тази реформа, министърът каза – аз съм се разбрала с туристическите деятели. Оказа се, че министърът не се е разбрал с природозащитниците. На добрата дума на самия министър са били средният и големият портфейл строители на съвременна България по морето, но природозащитниците – не са”, заяви народният представител от левицата. Дора Янкова каза също, че има обособени около 265 плажа, от които 56 са с дългосрочни концесии, други са под наем, трети са в процедура по отдаване. Тя направи извод, че има проблем с идеите на министъра.

БСП единствена остана на страната на хората на труда

Накрая Дора Янкова коментира и предстоящия 49-ти конгрес на БСП. Според нея кандидатите за председателското място трябва категорично да бъдат обединени около политиката, която предлагат. „БСП никога не е била лидерска партия, силата й е в политиката. В момента тя единствено стои на страната на хората на труда и по-бедните български граждани”, каза още народният представител в ефира на „Радио К2”.