Социалистки ще коментират ролята на жените в развитието на Дунавския регион на международна конференция

Мар 17, 2016 Новини БСП 0 699

Организатор на събитието е евродепутатът от левицата Илияна Йотова

На 18 март (петък), от 15:00, в хотел „Анел” в гр. София (на адрес: бул. „Тодор Александров” 14) ще се проведе дискусия на тема "Устойчивото бъдеще на Дунавския регион – ролята на жените", организирана от евродепутата от БСП/ПЕС Илияна Йотова в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България. Участие в конференцията ще вземе и председателят на БСП Михаил Миков.

Сред лекторите ще бъде евродепутатът от Румъния Виорика Данчила и депутати от Румъния и България, както и представители на местните власти и неправителствения сектор.

Сред основните теми на форума ще бъдат възможностите за развитие на региона, които предоставя Дунавската стратегия (Виорика Данчила, евродепутат от Румъния), жените предприемачи в България (Станимира Хаджимитова, "Джендър проект в България"), предизвикателствата пред жените в местните власти в България и Румъния (представени съответно от общинските съветници в Букурещ и София – Грациела Драгичи и Милка Христова). Народните представители от Румъния и България – Наталия Интотеро и Мариана Бояджиева, в заключение ще разгледат възможностите пред жените в областта на образованието, науката и междукултурния обмен. 

Събитието ще се излъчва пряко на интернет страницата на Информационното бюро.