БСП към синдикатите на МВР: Не може да се посяга на социалните обезщетения на полицаите

Мар 10, 2016 Новини БСП 0 749

Представителите на БСП заявиха своята готовност да подкрепят в зала желанието на синдиката тези промени, заложени в закона за МВР, да отпаднат

БСП има твърда позиция, че не може да се посяга на социалните и професионални права на служителите на МВР. Това заяви  зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов по време на срещата със Синдикалния алианс „Сигурност”. На срещата присъстваха също народните представители от ПГ на левицата Георги Гьоков, Иван Иванов и Красимир Янков, както представителите на ръководството на синдиката Галентин Грозев и Лукан Лазарски.

По време на срещата синдикалистите представиха три свои основни възражения срещу промените в закона за МВР – намаляването на обезщетенията на служителите на МВР при пенсиониране и на полагаемите дни отпуск, както и прекратяване на служебните правоотношения.

Представителите на БСП заявиха своята готовност да подкрепят в зала желанието на синдиката тези промени, заложени в закона за МВР, да отпаднат. Двете страни достигнаха до общо становище за крещящата липса на воля и желание за реформа в системата от страна на настоящото политическо ръководство на силовото министерство, които водят до демотивация на служителите в него.

Бяха обсъдени и темите, свързани със строежа на оградата по границата с Турция и предстоящата съвместна работа на МВР с българската армия там.