Конгресът на БСП прие предложението на председателя на НС на БСП Сергей Станишев в дневния ред на заседанието да бъде включена точка за избор на председател

Окт 18, 2009 Новини БСП 0 1238

С 410 гласа за, 235 против и 64 въздържал се Конгресът на БСП прие предложението на председателя на НС на БСП Сергей Станишев в дневния ред на заседанието да бъде включена точка за избор на председател

С 410 гласа за, 235 против и 64 въздържал се Конгресът на БСП прие предложението на председателя на НС на БСП Сергей Станишев в дневния ред на заседанието да бъде включена точка за избор на председател.
    В началото на 7-мото заседание на 47-мия Конгрес Станишев напомни на присъстващите делегати, че Конгресът е в правото си да гласува допълнителни точки в дневния си ред. Станишев изтъкна, че предлага включването на новата точка с оглед на критиките, отправени към него и заявените амбиции на представители на БСП  да оглавят партията.
Ангел Найденов заяви от залата, че от три месеца в партията тече дискусия, достигаща на моменти дори до злоба и агресия. Дискутирала се е необходимостта от поемане на отговорност и промяна. По думите на Найденов не е достойно цялата отговорност да бъде търсена от председателя на партията, а искането за промяна да бъде сведена само до неговата смяна.Предлагам да подкрепим предложението на Сергей Станишев и да пристъпим към същностната работа, заяви Найденов.