БСП-Сопот отново организира турнир по тенис на маса на 3 март

Спортното мероприятие откри основателят му, сега кмет на общината - Деян Дойнов

За четвърта поредна година в деня на Освобождението на България в Сопот се проведе ежегодният турнир по тенис на маса за аматьори, организиран от БСП-Сопот. В тазгодишния турнир се включиха над 80 състезатели, разделени в няколко категории. В надпреварата участват младежи и девойки от различни възрастови групи.

Спортното мероприятие откри основателят на турнира, тогава председател на младите социалисти в града на Вазов, сега кмет на общината – Деян Дойнов. Дойнов приветства участниците и им пожела честна игра, в която да спечели най-добрият. “Основната ни задача е да изкараме децата и младежите от вкъщи, да станат от компютрите и да спортуват. Догодина се надяваме този турнир да е по-мащабен и да стане с национален характер”, обеща градоначалникът.

“Както всяка година, така и днес няма ограничение във възрастта на състезателите и затова сме отправили покана към всички наши съграждани, както и тези от околните населени места да се включат в инициативата, с която искаме да отбележим националния празник и създадем добро настроение”, сподели Станислав Стоенчев, председател на младежкото обединение на БСП-Сопот.

Победителите в категориите си разделиха парични и предметни награди, връчени от Вероника Делибалтова, председател на НС на Младежкото обединение в БСП, и Станислав Стоенчев, лидер на младите социалисти в Сопот. На почетната стълбичка се качиха Пламена Желева - победител в категория момичета до 14 години, до 18 години медала спечели Силвия Николова, а сред жените първа е Кристина Алипийска. Сред мъжете, в категория до 14 години, победител е Стамен Дурев, до 18 години – Николай Куртанов, а при мъжете за първо място се пребори Константин Богданов.