Миков във Фейсбук: Управляващите не ги интересуват хората! Отхвърлиха предложението ни за увеличаване на помощите за майки с деца

Мар 02, 2016 Новини БСП в медиите 0 1867

„ГЕРБ, ДПС, АБВ и част от РБ отхвърлиха предложението ни за увеличаване на помощите за майки с малки деца

„ГЕРБ, ДПС, АБВ и част от РБ отхвърлиха предложението ни за увеличаване на помощите за майки с малки деца. Онези, които гласуваха "въздържал се", нямаха аргументи, или поне такива, които да споделят публично. С гласуването си те предпочетоха финансовият ресурс на държавата да продължи се харчи за обществени поръчки със завишени цени и в полза на обичайния тесен кръг от лица, а не за бъдещето на България“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в социалната мрежа Фейсбук. 
Според него да гласуваш "въздържал се" по този въпрос означава, че не те интересуват хората, както и че си страхлив и лицемерен. „Защото управляващите знаеха, че отнемат от майките, но се скриха зад привидно неутралното "въздържал се", коментират той. Миков е категоричен, че общата годишна сума на увеличението, ако е било прието, нямало да натовари бюджета и щяло да представлява едва 2% от широко рекламираното преизпълнение на бюджета само за месец януари. „Когато отидете на срещи с тези хора, питайте ги защо направиха това днес“, каза още Михаил Миков.