„Червена линия”: Бежанската криза – има ли европейско решение и солидарност, какви са рисковете за България

Фев 25, 2016 Новини БСП 0 663

Гостуват говорителят на БСП Атанас Мерджанов, евродепутатът Илияна Йотова и експертът по Турция Бойко Маринков

Придобива ли опасни за Европа мащаби и измерения бежанската криза, възможно ли е общоевропейско решение и какви ще са последствията за България, в състояние ли са българските власти да защитят националния интерес в ЕС и сигурността на българските граждани тук, какви са вижданията на БСП – на тези въпроси търси отговор третото издание на „Червена линия” в ефира на Радио „Фокус”.

В предаването за лява политика днес ще стане дума за охраната на българските граници и отношенията със съседните балкански държави, включително Турция, в сянката на мигрантската вълна. Ще попитаме има ли я европейската солидарност и еднопосочна ли е тя до момента.

И още: какви ангажименти поема страната ни и наясно ли е с тях българското общество, кой бяга от война и кой имигрира нелегално, защо охраняваме границите си по шенгенски, а още не сме в Шенген, застрашена ли е сигурността на българските граждани, възможна ли е интеграцията на бежанците, за всичко това ще чуете от гостите на „Червена линия” този четвъртък – говорителят на БСП Атанас Мерджанов, евродепутатът Илияна Йотова и Бойко Маринков, д-р по история и научен сътрудник в Института по балканистика на БАН, експерт по въпросите, свързани с Турция.

„Червена линия” е съвместна продукция на Фондация „Дума” и Радиоверига „Фокус” и се излъчва всеки четвъртък от 17 часа. Предаването е посветено на хората и техните проблеми, на решенията в защита на интересите им, които предлага лявата политика, на идеите на БСП за бъдещето и развитието на България.