Миков обсъди добросъседските отношения с председателя на сръбския парламент

Фев 23, 2016 Новини БСП 0 932

Запозна гостите с проведената конференция „Бежанската криза в ЕС – гласовете на Балканите”

Лидерът на БСП Михаил Миков, в качеството си на председател на Групата за приятелство България – Сърбия, даде официален обяд за гостуващата делегация, водена от председателя на сръбския парламент Мая Гойкович. Обсъдени бяха въпроси от взаимен интерес за продължаване на добросъседските отношения, довършване изграждането на новия ГКПП пункт Салаш - Ново корито, решаването на проблема с двувластните земи. Миков заяви пълната си подкрепа за европейската интеграция на Сърбия. От своя страна, Гойкович показа задоволството си от развитието на отношенията между двата парламента, което е изключително ползотворно в последните години.

Михаил Миков запозна гостите с проведената на 1 март конференция „Бежанската криза в ЕС – гласовете на Балканите”, организирана от представителя на БСП в европейския парламент Илияна Йотова и Делегацията на българските социалисти. Заявена бе позиция, че не може да бъде приета идеята „трикордонна защита на Европа”, лансирана от някои европейски медии.

В срещата взеха участие народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов, както и депутатът от сръбския парламент – Адриана Анастасова.