Стотици почетоха Деня на Съветската армия

Фев 23, 2016 Новини БСП 0 1024

Мерджанов: Нека днес на фона на русофoбските изказвания си спомним за подвига на Съветската армия

„Днес свеждаме глави и отдаваме признание към подвизите на Червената армия, която имаше решаващ принос и намеса за победата над хитлеро-фашизма и бе солиден фактор в цялото следвоенно развитие на Европа и на света. Българският народ винаги се е отнасял с признание към Русия и за в бъдеще той ще продължи да споделя братските чувства към руския народ”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов пред стотиците, събрали се днес да почетат Деня на Съветската армия и защитниците на отечеството в столицата. Той подчерта, че историите на българския и руския народ многократно са се преплитали и всеки път, когато са гледали в една посока народите ни са постигани успехи. Мерджанов подчерта, че те заедно са пропъдили  фашистите от България.

„Днес когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомни за подвизите на  руската армия и това което тя е дала на  България и света” призова говорителят на левицата.

На паметника на Съветската армия се бяха събрали стотици българи от цялата страна, за да отдадат своята почит За да се поклонят и да поднесат цветя там, присъстваха депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев и Красимир Янков, председателят на ГС на БСП-София Калоян Паргов, представители на Младежкото обединение в БСП и десетки членове и симпатизанти на партията.

Денят на Съветската армия бе отбелязан и на Паметника-костница на съветските войни в кв. Лозенец, където десетки българи и представители на чужди посолства у нас поднесоха венци и цветя.