Проф. Румен Гечев участва в междупарламентарна конференция в Брюксел

Той направи изказване по проблемите на координацията между фискалната и монетарната политика и нейното решаващо значение за постигането на икономически растеж и решаването на задълбочаващите се социални проблеми

 

Проф. Румен Гечев участва като представител от парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ на започналата днес двудневна междупарламентарна конференция по въпросите на „Стабилността, икономическата координация и управлението на Европейския съюз“. Конференцията се провежда в Парламента на Европа в Брюксел, като участие в нея ще вземат представители на всички страни-членки. В работата на заседанията ще си включат председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и комисарят по икономика и финанси Московици. 


В днешното заседания проф. Гечев направи изказване по проблемите на координацията между фискалната и монетарната политика и нейното решаващо значение за постигането на икономически растеж и решаването на задълбочаващите се социални проблеми. Той подчерта специфичните предизвикателства пред по-слабо развитите икономически страни от общността и предложи конкретни инструменти за стимулиране на публично-частното партньорство в областта на инвестициите и създаването на реални условия за реиндустриализация на европейската икономика.