Кристиан Вигенин е новият специален представител за Южен Кавказ на Парламентарната асамблея на ОССЕ

Неговата задача е да предлага и формира политиката на Асамблеята в региона

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин беше определен за Специален представител за Южен Кавказ на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Неговата задача е да предлага и формира политиката на Асамблеята в региона. В одобрения мандат е включено насърчаването на диалога във всички сегменти на обществото в страните от Южен Кавказ, особено на парламентарно равнище, търсенето на подходи за прилагане на мерки за укрепване на доверието с цел създаване на условия за политически решения, основани на принципите и ценностите на ОССЕ и на международното право. Вигенин ще работи в координация с ОССЕ, с офиса на ОССЕ в Ереван, с Минската група и нейните съпредседатели.

Вигенин е познат със своята  дългогодишна  работа със страните от региона както като член на Европейския парламент и председател на Парламентарната асамблея ЕВРОНЕСТ, така и като министър на външните работи на Република България. В момента Вигенин е зам.-председател на българската делегация в Парламентарната асамблея на ОССЕ.