Младите от БСП-Стара Загора с инициатива „Здравей, съседе“

Тя цели  да накара отговорните институции да свършат работата

Младите социалисти от област Стара Загора стартираха инициативата „Здравей, съседе". „Тя цели  да накара отговорните институции да свършат работата, за която с години гражданите очакват в своите квартали, улици и малки населени места”, това каза областният координатор на Младежкото обединение (МО) Климент Пенчев. Той призова председателите на младите социалисти по места да придвижат своевременно въпросите на гражданите, с които се срещат, до администрациите и служителите, чиято дейност е именно такава и им се плаща за това. Новата инициатива бе обсъдена на заседание  на Областния съвет на МО в края на седмицата.

„Ще продължим да работим за хората така, както обещавахме в предизборната кампания и ще следим за действията на съответните служби”, подчерта Пенчев. По думите на младите активисти жителите се обръщат към тях със своите проблеми, дори когато са в опозиция, защото са убедени, че те ще извървят всички стъпки, за решаването им. Повече от половината членове на Областния съвет на МО в БСП са общински съветници – Климент Пенчев (Стара Загора), Теодора Иванова (Казанлък), Гено Генов и Камен  Мартинов (Чирпан), Румен Янков (Гълъбово), Янко Щерев (Мъглиж),  Мариана Тодорова (Гурково) и Златина Иванова (Опан).

 „При срещите ми с гражданите те настояват да бъдат установени и причините за забавянето на отговорите на институциите”, каза младежкият лидер на казанлъшките социалисти Теодора Иванова. Според нея хората вече не приемат отрицателните отговори на служби, свързани с неуредици в градските територии, с въпроси от сферите на заетостта и социалната политика, когато текстовете на закона позволяват решение. 

Кампанията ще насърчи хората да са граждански активни и да изискат от институциите, които трябва да се грижат за хората и кварталите, за политиката и стратегиите в населените места.