БСП инициира формирането на единен опозиционен блок в Столичния общински съвет

Подаваме ръка за съвместна обща политика в Столичния общински съвет, за доброто на хората, които живеят и работят в София

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов, който ще бъде и председател на групата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Столичния общински съвет, изпрати писма до ПП „АВБ“, ПП „Движение 21“, ПП „ВМРО-БНД“, ПП „Атака“, „ПП „Глас народен“ и ПП „Зелените“, в които ги кани да формират единен опозиционен блок в Столичния общински съвет. В писмото се казва:

„Във връзка с конституирането на новия Столичен общински съвет и заявените по време на предизборната кампания виждания и политики за развитието на Столична община, ние, общинските съветници от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, Ви отправяме покана за формирането на единен опозиционен блок “Нова визия за София“ в СОС. Наименованието на блока е работно и подлежи на обсъждане.

Паргов обяснява, че целта на формирането на опозиционния блок е да бъдат обединени усилията за промяна на статуквото и скъсване с порочната практика СОС да бъде подчинен на волята на една политическа партия. „Както и ефикасна борба с порочните корупционни практики, нагласените търгове и обществени поръчки, които традиционно се печелят от едни и същи фирми, близки до управляващите“, пише още той. По неговите думи взаимодействието в рамките на опозиционния блок ще бъде насочено към преодоляването на дисбаланса в развитието и финансирането на различните райони на София.

Според Паргов приоритетите в работата на общинските съветници трябва да бъдат свързани с увеличаване дела на средствата от общинския бюджет, предназначени за развитие на дейностите, свързани с образование, здравеопазване, социални дейности и спортна инфраструктура; поддръжка на междублоковите пространства, в това число изграждането на детски и спортни площадки; опазването на зелените площи и парковете; гарантиране на екологична среда; изграждане и поддръжка на уличното осветление в кварталите, с цел гарантиране сигурността на гражданите; възстановяване и ремонт на вътрешнокварталната улична инфраструктура“, обяснява е Калоян Паргов.

„Подаваме Ви ръка за съвместна обща политика в Столичния общински съвет, за доброто на хората, които живеят и работят в София“, заключва Калоян Паргов.