Михаил Миков: Кметовете на левицата бяха избрани въпреки безпрецедентния натиск и плащане

Nov 02, 2015 Новини БСП 4 997

Демокрацията няма цена

„60 кмета на левицата са избрани въпреки безпрецедентния натиск и плащане. Това показва сила и достойнство, а не използването на държавната машина и парите”.  Това заяви на пресконференция в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков. По думите му резултатите показват, че въпреки огромния натиск върху единствената опозиционна сила в България, в тези 60 общини гражданите и общините са издържали. Той подчерта, че това са резултатите за БСП и от това ниво отговорностите й нарастват, за да може да представлява интересите не само на левите хора, а с оглед на мръсните избори,  и на тези които не са леви. Защото демокрацията няма цена.

„Фактите показват, че в областни градове, където БСП е спечелила на минали избори на втори тур с подкрепата на ДПС, днес са спечелени от ГЕРБ. Ясен е прочитът на политическите конфигурации и е добре всички български граждани да го знаят. Резултатите на БСП  са постигнати чисто, без сделките и без привидните реалности, които се създават за пред публиката”, категоричен бе лидерът на левицата.  

Властите затвориха очите си за фалшификациите, натиска и подкупите

Миков подчерта, че е имало много фалшификации на тези избори и широко затваряне на очите за натиск и например- плащане на капака на кола на главната улица в Харманли. По думите му хора  от престъпния контингент, полицейски органи, различни структури са притискали и изнудвали кандидати на БСП. Той даде пример и с Шумен, където 3-ма души са се отказали с последния момент да бъдат кандидати на левицата ден след като са си подали декларациите, че са съгласни. „Какво се е случило в тези нощи в Шумен? Там ще правим сериозен анализ доколко, кой и от какви позиции е участвал в кампанията на БСП”, заяви Миков. Той подчерта, че Десислава Танева, с шефа на полицията и други органи са водили кампания в Сливенско и Хасковско. Миков припомни, че в Долна Баня ГЕРБ е спечелила със 100% след като на втория ден след регистрацията изпълняващият длъжността кмет отстранява с комисия кандидата на БСП.

На въпрос дали БСП ще обжалва изборните резултати и къде- Миков заяви, че ще има много такива места и днес ще бъде внесена жалба във Видин за община Бойница, ще има и в София. По думите му поради фалшифицираните протоколи и малките разлики на места, на изпитание ще бъде подложен българският съд.