За заплахи и натиск в с. Тополчане сигнализират от БСП

Nov 01, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 2347

Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев, ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ

Сигнали за натиск и заплахи, обиски и инспекции в търговски обекти на членове на БСП пристигат в предизборния щаб на БСП в Сливен. Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев, ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ. Днес върху плакатите на кандидата за кмет – Кольо Милев бяха разлепени лепенки с номера на кандидата на ГЕРБ. В друго село в общината хората са подложени на натиск и заплахи да не гласуват. В родното село на Десислава Танева – с. Тополчане, настоящ министър на земеделието и храните днес, бе направена проверка от РЗИ – Сливен, заедно с две патрулки на магазин, собственост на член на БСП. Проверката е направена само в неговия магазин в селото, преднамерено в изборния ден.

Председателят на БСП – Сливен Атанас Делибалтов сигнализира и началника на Областната дирекция на МВР – Сливен по повод обиска снощи в дома на Божидар Йорданов от с. Тополчане. 

 „Към 22 часа  на територията на с. Тополчане в жилището на лицето без легитимация нахлуват  11 представители на полиция и жандармерия, съпровождани от лицето Петров, районен полицай за с. Тополчане. Навлизането в жилището се извършва без предупреждение и  легитимация пред погледите на семейството му. При наличието на МВР и жандармерия те дават устното си съгласие за извършване на обиск. На лицето Йорданов са задавани въпроси от нелегитимирани лица дали притежава избирателни списъци, както и пари за закупуването на гласове в изборния ден. Лицето Йорданов се притеснява да упражни правото си на глас в изборния ден поради опасения, че отново ще последват подобни проверки. Днес към 12:30 ч. по аналогичен на горепосочения начин са проверени още три лица за закупуване на гласове, при която проверка отново не е установено нарушение и лицата са освободени. С оглед горепосоченото Ви молим тези безконтролни проверки при липса на достатъчно доказателства за купуване и продаване на гласове да престанат, поради причина, че са без правно основание и притесняват проверяваните лица да упражнят конституционното си право на глас в изборния ден“, се казва в жалбата.