Радостин Радев обеща Обществен съвет, който да участва в управлението на Костенец

Кандидатът за кмет на БСП се срещна с представители на бизнеса 

„Дейността на следващия общински съвет трябва да внесе успокоение в икономиката на общината, да бъде предвидим и прозрачен партньор на бизнеса“, заяви кандидатът за кмет на община Костенец от БСП Радостин Радев. Той се срещна с представители на бизнеса, политици и новоизбрани общински съветници. Радев представи приоритетите си за следващия мандат и идеята си за създаване на Обществен съвет към Общинския съвет в Костенец през мандат 2015-2019.
„Решенията, засягащи бизнес средата и икономиката, трябва да се формират отдолу нагоре на базата на диалог, а не да се налагат отгоре надолу“, посочи Радев. По време на срещата беше обсъдена формата на представителство в Обществения съвет, като на всички участници в срещата беше дадена възможност да се включат в дейността му. Идеята е в дейността му да се включат представители на граждански организации, интелектуалци, политици, бизнесмени, експерти и др. активни граждани. „Ще продължа политиката на открито управление на общината, като всички ще имат възможност да участват в дейността й“ подчерта Радев. 
Кандидатът за кмет на левицата заяви, че неслучайно на срещата са и представители на политически партии и общественици, които няма да имат представители в Общинския съвет през следващия мандат. „Искам гражданите, подкрепили тези кандидати, да бъдат сигурни, че няма да  останат непредставени в местния парламент. Независимо от партийната си принадлежност, аз ще бъда кмет на всички граждани в общината - ето защо давам възможността на обществено значими личности да се включат в Обществения съвет. Така рамо до рамо и с бизнеса, който създава работни места, ще работим заедно, за да постигнем повече за община Костенец“, заяви Радев.
Да подкрепи кандидата на БСП в срещата участие взе и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев.