Ерик Рангелов: Ежедневните проблеми на хората трябва да се решават от общината бързо и навреме

Окт 30, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 2250

Кандидатът за кмет на община Перник от БСП се срещна с хората от пенсионерския клуб в кв. Драгановец


Кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов се срещна с хората от пенсионерския клуб в кв. Драгановец. Да го подкрепи дойде и бившият военен министър и настоящ депутат от левицата Ангел Найденов.
Малко са клубовете за възрастни хора в Перник, смята Ерик Рангелов. Според него те трябва да бъдат по-съвременни и по-добре оборудвани, като е добре да бъдат превърнати в дневни центрове с достъпна архитектурна среда, с повече социални контакти и грижа за възрастните от социален работник. „Такива центрове трябва да има повече в Перник и да са ангажимент на общината”, заяви Ерик Рангелов. По времето, когато той е бил директор на Социално-инвестиционния фонд, в страната са изградени 108 дневни центрове.
Във връзка с критиките, че в Перник почти нищо не помръдва, той коментира, че никой от предишните кметове не е стоял със скръстени ръце, но и, че в момента тук няма област от обществения живот, която да е без проблеми. Това се отнася и за инфраструктурата, и за нивото на чистотата, и за водоснабдяването, и за ред други сфери. Според кандидата за кмет, това говори едно, че дейността на предишните управи е отивала за кърпеж, а не за растеж.
Огромната грижа на новия кмет и екипа му е да предприемат големи стабилизиращи мерки, за да измъкнат общината от голямата задлъжнялост. В известна степен една от стъпките в тази посока е кандидатстването с европроекти, но без кражби при реализацията им.
Изходът е труд и активна община, твърди Ерик Рангелов. Имам качествата и натрупания опит да бъда кмет на община Перник, заяви той пред възрастните хора. По повод проблемите, които те споделиха с него, той подчерта, че ежедневните проблеми не трябва да бъдат пренебрегвани от Общината, а решавани бързо и навреме.
Драгановец е белият дроб на Перник, но тук си имаме голямо сметище, оплакаха се жителите и настояват да бъдат доставени повече на брой съдове за смет. Улица от 50 метра, по която минават много хора, трябва да се асфалтира, казаха те. Проблем на квартала е, че цялата отходна вода на домакинствата тече надолу по улицата и мирише ужасно, казаха местните, които са на мнение, че един кмет не трябва да обещава невъзможни неща и че трябва да обединява различните общности.