Сергей Станишев: БСП се нуждае от нов етап на развитие и заедно ще решим как да се случи това

Сеп 04, 2009 Новини БСП 0 1403

  Председателят на БСП инициира поредица от разговори с хората по страната за това как партията да се изправи отново на крака, да се стабилизира и да си върне доверието на гражданите   Българската социалистическа партия се нуждае от нов етап на развитие и ние всички заедно ще решим как това трябва да се случи

 

Председателят на БСП инициира поредица от разговори с хората по страната за това как партията да се изправи отново на крака, да се стабилизира и да си върне доверието на гражданите

 

Българската социалистическа партия се нуждае от нов етап на развитие и ние всички заедно ще решим как това трябва да се случи. С тези думи председателят на БСП Сергей Станишев се обърна към актива на партията в област Ловеч. Пред тях той обяви намерението си да проведе поредица от срещи с хората по страната и да чуе мненията им по важни за БСП въпроси. Симпатизантите на левицата ще могат да дадат своя съвет за това как БСП да се изправи отново на крака, как да се стабилизира и да си върне доверието на гражданите. Своята лична позиция по тези въпроси Сергей Станишев ще представи пред делегатите на предстоящото заседание на Конгреса на БСП. „Има за какво да бъда критикуван със сигурност. Но нека критиките към мен да не вредят на БСП", каза още Станишев. Той беше категоричен, че няма да прави компромиси с хора, които изграждат авторитета си на гърба на партията.

Според лидера на БСП е необходима промяна в работата на БСП по места. „Нашата партия винаги е била идейна, но трябва да подобрим връзката помежду си. Трябва да имаме и вътрешнопартийна система за контрол", каза още той.

Помолен да коментира предизборната кампания на социалистите, Станишев отговори, че мобилизацията и активността на БСП е повлияла и на другите партии. „Работеше се много здраво и всеотдайно на последната кампания. Последните десет дни обаче, се оказаха фатални за нас и ние нямаше как да реагираме", добави Станишев. Той изрази увереност, че „цената на БСП ще се повиши отново, но след време". „Трябва да се захванем отново с партийно строителство", добави той.

Бившият министър-председател коментира, че страната ни не може да бъде управлявана с лице, обърнато към миналото. Той отбеляза, че правителството на Бойко Борисов не работи вече два месеца, няма програма за четиригодишното си управление,   нито антикризисна програма, но през цялото време търси грешките на предишното управление. „ГЕРБ говорят единствено колко лошо е оставеното от нас наследство. Сега е време на големите лъжи", заяви лидерът на БСП.