И опонентите признаха: Само Людмил Димитров не е участвал в приемането на лошите бюджети на Видин

Имаме информация, че новоизбраният кмет ще беде посрещнат през ноември с блокирани сметки на общината заради натрупани милиони неразплатени левове

„Всички тези колеги, с изключение на Людмил Димитров, са участвали в приемането на бюджетите на община Видин.” Това каза по време на днешния предизборен дебат между основните кандидати за кметското място досегашният кмет Герго Гергов и никой от участниците не оспори този факт. В дебата стана ясно, че от години бюджетът на общината се прави лошо, от него изтичат пари, средствата не се управляват добре и се изразходват непрозрачно.

„Имаме информация, че новоизбраният кмет ще беде посрещнат през ноември с блокирани сметки на общината заради натрупани милиони неразплатени левове”, изрази притесненията си кандидатът на БСП инж.Людмил Димитров. Според него, проблемът не е в липсата на пари, а в неразумното им харчене.

С изключение на инж.Людмил Димитров, останалите основни кандидати са били във власт  - кметове, общински съветници, областни или заместник-областни управители. БСП участва  в изборите във Видин с мотото „Ново начало се гради с нови хора”, защото Община Видин се нуждае от ново начало, нуждае се от съзидание, от честно, принципно и човечно управление, от прозрачност и отчетност в харченето на народните пари, без  зависимости от частни интереси.

„Всяко ново начало се поставя от нови и почтени хора, от професионалисти с опит, от хора, които знаят и могат. Такива са кандидатите на БСП за общински съветници. Аз също съм ново лице в политиката, но мнозина ме познават като експерт в областта на строителството - участвал съм в строежа и поддръжката на Дунав мост 2, АЕЦ "Козлодуй"  и на други мащабни обекти в страната”, каза още инж.Димитров.