Две бебета на по годинка станаха талисмани на Бузлуджа

Авг 02, 2009 Новини БСП 0 1786

  Под мотото "Сила за  промяна" над 30 000 социалисти от цялата страна се събраха на Бузлуджа за Националния събор на левицата

 

Под мотото "Сила за  промяна" над 30 000 социалисти от цялата страна се събраха на Бузлуджа за Националния събор на левицата. „Промяна трябва да има и ще има", заяви от трибуната неостаряващото момче на партията Стефан Данаилов.  "Ядоха дървото и пак са там", обърна се той към множеството. И тази година както 118 преди това на Бузлуджа продължават де се събират хора с добри идеи и мечти за бъдещето, въпреки трудностите, през които БСП е преминавала. Вие доказахте, че сте с нас, обърна е Ламбо към хилядите социалисти, дошли да подкрепят своята партия.

Представителката на ветераните в БСП Румяна Радкова от Русе, която Стефан Данаилов представи като „една от най-симпатичните червени баби", призова никой да не подценява успехите на управлението. Тя пожела на младите хора да имат сила и да посветят живота си за бъдещето на партията.  „Другари, защо позволихме да ни победи силата на парите", обърна се към множеството тя.

2 бебета на по годинка станаха талисмани на Бузлуджа. Техните родители получиха наградата за млад политик, която Ивелин Николов връчи от името на фондация "Институт "Николай Добрев". Снежина е дъщеря на Симеон Славчев от София, а Спасиан - на Надя Клисурска от Пазарджик. Велислава Дърева беше отличена с наградата на БСП за публицистика и политическа журналистика  "Георги Кирков-Майстора". Призът се връчва за втори път като първия път посмъртно го получи Стефан Продев.

По време на събора 118 млади социалисти получиха партийните си книжки. Представител на всеки регион в страната се качи на сцената и получи членската си карта лично от председателя на БСП Сергей Станишев.

Старите една крачка назад, напред да излязат младите, обяви шеговито Стефан Данаилов и остави Станишев да говори, заобиколен само от млади хора. „През тази година ние особено се нуждаем от духовно презареждане и пречистване", подчерта в речта си председателят. „Не бягам от моята отговорност, но няма да избера лесния път на политическото спасение", каза още Станишев.

Аплодисменти и скандирания „БСП" съпътстваха закриването на митинг-концерта. Под силната музика, идваща от сцената, хиляди членове и симпатизанти на левицата се поздравяваха по повод годишнината от основаването на партията. Почти всички присъстващи бяха облечени с червени тениски с надпис „Бузлуджа 2009". Носеха червени шапки с логото на БСП, партийното знаме и националния флаг. Присъстващите носеха и екземпляр от книгата „Защото сме социалисти", върху която да получат автограф от автора Сергей Станишев.

По - късно през деня  на  Историческата поляна започна турнир по пейнтбол. Вечерта завърши с  караоке-дискотека, на която младите социалисти изпитаха певческия си талант.