Казанджиев кмет на годината в областта на туризма

Това е поредно признание за кмета на Ловеч

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев спечели националния конкурс „Кмет на годината“, категория „Популяризиране на местния туризъм“ , организиран от портала на българските общини Kmeta.bg и агенция „Фокус“.Това съобщават от пресцентъра на общината.

Наградите станаха ясни тази вечер на церемония в залата на хотел „Маринела“ в София. Другите наградени в тази категория са кметът на Ивайловград и кметът на Асеновград.

Поради служебни ангажименти Казанджиев не успя да присъства лично на награждаването, той ще получи отличието си тези дни. Кметът на Троян Донка Михайлова спечели тази година в категорията „Здрави жители“ заедно с градоначалниците на Хисаря и Плевен.

Това е поредно признание за кмета на Ловеч. Той получи и приза за 2014 г., като стана кмет на годината в категорията „Опазване на околната среда“. По-рано тази година Казанджиев бе обявен за кмет на годината и от Асоциацията на българските градове и региони и националния фирмен каталог „Бизнес Справочник България“.

Припомняме, че самият Казанджиев неколкократно е заявявал, че развитието на туризма е сред основните приоритети на община Ловеч с цел да се привлече интересът към Ловеч като туристическа дестинация и да се насърчи бизнесът, зает в тази сфера. Неслучайно той обяви този приоритет като един от водещите и в платформата си за четвърти кметски мандат. Казанджиев посочи  като едно от най-важните постижения за сегашния си мандат рехабилитацията на Старата градска баня „Дели Хамам“, която бе поставена сред най-добрите туристически обекти у нас, финансирани по оперативна програма „Регионално развитие“, от ръководителя на управляващия й орган Деница Николова при неотдавнашното й посещение в Ловеч.