Младежкото обединение в БСП – Бургас определи своите приоритети за местните избори

На двудневен семинар в квартал Сарафово, широкото ръководство на Младежкото обединение на БСП област Бургас очерта своите приоритети за наближаващите местни избори 2015 г

На двудневен семинар в квартал Сарафово, широкото ръководство на Младежкото обединение на БСП област Бургас очерта своите приоритети за наближаващите местни избори 2015 г. Председателите на младежките организации на левицата от област Бургас се събраха обсъждаха ситуацията в страната и региона с депутатът от коалиция “БСП Лява България” и председател на икономическата комисия в НС Петър Кънев, областният председател на столетницата Николай Тишев и областният лидер на младежите в Бургас – Христо Панайотов.

В първата част на семинара свързана с икономическото състояние на държавата народния председател Кънев запозна младежите с работата си в Народното събрание: “От 18 месеца България е в дефлация, а всички знаем, че това е смърт за производството”. Кънев сподели и притесненията си относно ръста на икономиката и ниското потребление. Санкциите наложени върху Русия, ще повлияят сериозно върху туристическия сезон, а и се усеща сериозно напрежение от страна на руснаците към политиката на НАТО провеждана в България-добави той. Според него единствено чрез реформите биха могли да ни изкарат от тази ситуация.

“От 2007г. реформите в България спряха, всички системи са нереформирани и никому угодни. ”- допълни депутатът Петър Кънев. Като лектор се включи и организационният секретар на МО в БСП Боян Балев. Според него: “Всички от Младежкото обединение в БСП трябва да се мобилизираме с конкретни управленски решения и да ангажираме хората по въпросите, от които се вълнуваме. Общувайки с млади хора ние им създаваме политически поглед за реалността, в която живеем.Той разясни на присъстващите основните функции и механизма на партийната работа, които трябва да се спазват, за да задейства ефективно младежката политика в БСП и най-вече в МО.

“Социализиращата функция е основна, тъй като общуването с избирателите е от голямо значение. Ние от младежката организация трябва да общуваме с младите хора, които не са част от партията. Да се запознаем с проблемите им, и да направим всичко възможно да ги разрешим, защото хората гласуват за определена партийна организация само ако е способна да решава реални проблеми.” – каза в изявлението си Балев. Подробностите около предстоящия местен вот бе представена от областния председател на БСП Николай Тишев, който обеща и 20% квота на представителите на младежкото обединение в листите за общински съветници.