Шегите на кмета – първоаприлска акция на младите социалисти в Пловдив

Пукнете балона и ще прочетете как кметът Ви лъже  – така младите пловдивски социалисти обясняваха на минувачите целта на днешната си първоаприлска акция наречена „Шегите на кмета”

Пукнете балона и ще прочетете как кметът Ви лъже  – така младите пловдивски социалисти обясняваха на минувачите целта на днешната си първоаприлска акция наречена „Шегите на кмета”. Звукът от пукането на точно триста балона огласи пространството пред Централна поща. Пловдивчани на всякаква възраст се включиха в играта по развенчаване на кметските лъжи. Група младежи се подредиха в редичка и с премерени движения започнаха да забиват иглите в сините балони.
На плочките се посипаха листчета с иронични текстове „Възстановяваме Пеещите фонтани. Основна песен „Цъфнал гербер” в изпълнение на Цецка Цачева!”, „Ниски данъци?! Господ винаги отговаря на молитвите ни, но Тотев -не”, „Пловдив се развива, кварталите се разбиват!”, „Искаш пейка? Само сега на промоционална цена за 12 000 лв!”, „Как се печелят лесно избори? Очакваме ви на семинар в хотел Империал”. Когато балоните свършиха, започна писането на послания. Освен сериозните забележки, към пловдивския кмет имаше и благодарности – за счупени коли и спуканите в уличните дупки гуми, за бездомните кучета и котки , за прахоляците в градската градина, за мръсния въздух. Общинските съветници от БСП Ангел Иванов и Димитринка Вакрилова взеха два балона и се отправиха към кметството с идеята да ги подарят на Иван Тотев. Целта на визитата им – да му припомнят, че само днес е 1 април.