Европейски информационен офис „Солидарност” и БСП Благоевград събраха над 1000 лв в кампанията „В помощ на Феим”

Европейски информационен офис „Солидарност” и  БСП Благоевград организира благотворителен концерт  под наслов „В помощ на Феим”, който събра над 1000 лв

Европейски информационен офис „Солидарност” и  БСП Благоевград организира благотворителен концерт  под наслов „В помощ на Феим”, който събра над 1000 лв.  Концерта се проведе в Регионалния исторически музей – Благоевград, където се събраха над 100 души, за да подкрепят тази добра кауза.

Феим Ибрям Феим е на 21 години-  студент в Югозападния университет „Неофит Рилски”.  Учи право и един от студентите с най- висок успех.  Неговият проблем съществува още от бебе, от кувьоза. Той е незрящ. Има съпруга, която също е незряща. Двамата живеят в студентското общежитие, но това няма да бъде за дълго. Неговата съпруга – Нурел, тази година завършва своето образование и няма право да остане в общежитието. Като всяко семейство и те искат да имат свой собствен дом, място, където да градят своето бъдеще.

Приятели и колеги на Феим от университета се обърнаха към Европейския информационен офис „Солидарност” и БСП Благоевград,  за да помолят за съдействие, помощ и съпричастие. Събирането на средства от наша страна е една малка крачка, която ние правим към подобряването на начина на живот на двама ни приятели. Нашата цел е да съберем средства двамата да се отделят на квартира и да имат свое място, където да бъдат щастливи. – коментират организаторите на концерта.

На благотворителния концерт присъстваха членовете на Групата на социалистите в ЕП Георги Пирински и Момчил Неков, събитието уважиха народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин и представители на Благоевградската общественост.