„Новите предизвикателства пред младите в местната власт“ – МО в БСП

На 25 и 26 април 2015 година се проведе второто регионално обучение на Младежкото обединение в БСП, съвместно с Фонадация Фридрих Еберт – бюро България в град Сливен

На 25 и 26 април 2015 година се проведе второто регионално обучение на Младежкото обединение в БСП, съвместно с Фонадация Фридрих Еберт – бюро България в град Сливен. Участваха млади социалисти от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Сливен, Кърджали, Смолян.

„Новите предизвикателства пред младите в местната власт“ – МО в БСП Второто регионално обучение на Младежкото обединение в БСП “Регионална политика и местно самоуправление” се проведе в гр. Сливен през уикенда. То събра над 60 млади социалисти от югоизточна България, които обсъждаха познанията си в областта на местното самоуправление и медийната политика.

Панелите в тези две области за първи път се водиха също от млади хора, също от Младежкото обединение. Всички млади социалисти успяха и да се превъплътят в роли на кандидат кметове и общински съветници в специална ролева игра организирана от институт “Модерна България”. Във вторият ден на тренинг семинара гост бе и кмета на община Сливен генерал Кольо Милев, който сподели добрите практики от своето управление и левите стандарти за местното самоуправление.