Приятели, обърнете внимание! На 10.06.2015 в Европейския Парламент предстои важно гласуване относно ISDS!

ISDS дава възможност на чуждестранните инвеститори да заобикалят националните съдебни системи и да съдят държавите пред частни арбитражни съдилища

ISDS дава възможност на чуждестранните инвеститори да заобикалят националните съдебни системи и да съдят държавите пред частни арбитражни съдилища. Този механизъм позволява на корпорациите да оспорят закони, подзаконови актове и съдебни решения, ако решат, че наредбите ще доведат до намаляване стойността на инвестициите им (включително намаляване на очакваните печалби). По този начин механизмът ограничава демократичното право да се приемат закони за защита на труда и правата на човека, както и гаранции за нашето здраве и околната среда. В допълнение ISDS арбитражите се провеждат при закрити врати с корпоративни юристи, които не се отчитат пред обществото и имат финансов интерес тази порочна система да продължи да съществува. Единствените, които печелят от ISDS, са от една страна въпросните адвокати и от друга – инвеститорите, които получават възможност да заобикалят закони и регулации. Действай! Настоявай членовете на Европейския парламент да кажат твърдо НЕ на ISDS. Да изберат страната европейските граждани срещу ISDS и всякакви специални права за чуждестранните инвеститори.

Призови ги да поемат следното обещание:

Отхвърлям осигуряването на специални права за чуждестранните инвеститори и по-специално механизма ISDS в ТПТИ. Ще гласувам против всяка резолюция, която не отхвърля категорично привилегиите за чуждестранните инвеститори и възможността корпорации да съдят държави.

1) Влез на официалния сайт на кампанията „НЕ на ISDS”: http://www.no2isds.eu/en/campaign

2) Кликни бутон “Take action”.

3) В новия прозорец попълни твоето име, фамилия и e-mail. Натисни червения бутон „Send”.

Всички евродепутати са получили призива да отхвърлят ISDS. http://www.no2isds.eu/en/campaign