Атанас Телчаров: Образованието е важен фактор за успеха на всеки един, а и на обществото

За поредна година три деца от основно училище „Васил Левски”, с

За поредна година три деца от основно училище „Васил Левски”, с. Караджово, община Садово бяха наградени за добри постижения в учението. Наградата е инициатива на председелят на Общинския съвет на БСП Атанас Телчаров и се дава ежегодно на ученици от общината.
Тази година по предложение на директора на училището и учителския съвет, финансов стимул получиха седмокласничките Вася Янева от с. Караджово и Божидара Илиева от с. Кочево. Третата наградена бе осмокласничката Йорданка Благоева, също от с. Кочево.
“Ако продължаваш да трупаш знания, ще намериш нови хоризонти, които можеш да завладееш само със силата на мисълта и това ще те накара да търсиш нови и нови предизвикателства за самия себе си”, каза на тържеството по повод завършването им Атанас Телчаров. В разговор с учениците той сподели, че макар и днес да им изглежда нереално далеч времето, в което ще се наложи да използват своите знания, то колкото повече знаят, толкова по-лесно ще се справят с предизвикателствата, които им предлага света. При съвременното обществено-икономическо развитие образованието е важен фактор за успеха на всеки един, а и на обществото. Чрез знания и упоритост ще успеете да реализирате мечтите си, да станете лекар или писател, например. Единственото, което трябва да направите е да се учите. Само така ще постигнете това, за което мечтаете, категоричен бе лидерът на левицата в Садово.